Апелативна прокуратура – Варна възобнови разследване... за пране на пари, образувано

...
Апелативна прокуратура – Варна възобнови разследване... за пране на пари, образувано
Коментари Харесай

След размисъл: прокуратурата възобнови дело срещу горския домакин на Б. Борисов в Делиормана


" Апелативна прокуратура – Варна възобнови следствие... за пране на пари, формирано през месец януари 2022 година под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен. По реда на служебния надзор работата по случая е била обновена от прокурор от Апелативна прокуратура – Варна и с позволение на заместник-главен прокурор следствието е предоставено под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. "

Това написа в кратко и изцяло безименно известие на уеб страницата на прокуратурата.

Нещо повече - от дописки в локалния щемпел излиза наяве, че делото към този момент един път е било конфискувано от София - стъпало е до такава степен, и откакто Окръжна прокуратура-Шумен един път го е прекратила - заради липса на закононарушение, в този момент се възобновява и връща, обаче на Окръжна прокуратура-Варна.
За кого най-вероятно става въпрос?
Възобновеното дело е против близкия до Борисов политик и предприемач от Делиормана Бейзат Яхя, някогашен началник на ловното стопанство „ Паламара “. Това оповестява уеб сайтът. Там Борисов е чест посетител, а контракт за стопанисване на стопанството Яхя има с бащата на Валентин Златев.

Делото против Яхя е формирано през февруари предходната година след полицейски акции и претърсвания в парцели на някогашния горски началник. Разследването обаче беше удължавано няколко пъти, а 5 месеца след започването му е изпратено в София по предписание на основния прокурор Иван Гешев.

Ето какво още написа уеб сайтът:

Разследването продължи в цялостно безмълвие, до момента в който при започване на тази година не беше прекъснато от наблюдаващия прокурор Данаил Шостак от Окръжна прокуратура – Шумен.

От държавното обвиняване изрично отхвърлиха да оповестят тогава мотивите за прекъсването на делото против Яхя.

Сега производството против Бейзат Яхя е обновено, освен това – то е конфискувано от шуменската прокуратура. С разпореждане на заместник-главен прокурор, делото е предоставено на Окръжната прокуратура във Варна, която пък го е разпределила на първия прокурор, работил по случая – Виолета Радева. Миналата година Радева била командирована в Шумен и съгласно чудесно осведомени източници, е свършила голяма работа при следствието против Яхя. Тя и дребен екип проверяващи са събрали над 30 тома документи, за които е била сезирана и основна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

След като се разрови дълбоко, Радева изненадващо беше върната назад във Варна, а делото беше конфискувано от нея, като беше предадено на Шостак от Окръжна прокуратура в Шумен.

Сега следствието още веднъж е на дневен ред и още веднъж е поверено на Виолета Радева, която е довела до сполучлив край няколко горещи случая.

Радева е била наблюдаващ прокурор и по едно от делата против Веселин Марешки – за нанасяне на телесна щета и изнудване на притежател на заведение във Варна, по което водачът на „ Воля “ даже беше наказан дейно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР